Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για λόγους λειτουργικότητας, άνεσης και στατιστικής. Εάν κλείσετε το μήνυμα αυτό ή συνεχίσετε την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα.

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου - CMS

 

Τι είναι ένα CMS

      Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει μια εταιρία το site της ενημερωμένο ήταν να συνάψει συμβόλαιο με μια εταιρία παροχής υπηρεσιών συντήρησης. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι ίδιες οι εταιρίες παροχής τέτοιων υπηρεσιών προσφέρουν μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση. Έχουν αναπτυχθεί ειδικά συστήματα, τα οποία μειώνουν το χρόνο και το κόστος λειτουργίας ενός δικτυακού τόπου.Ο όρος Content Management Systems (CMS, Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου) αναφέρεται στις εφαρμογές που επιτρέπουν στον πελάτη να διαχειρίζεται το δικτυακό του περιεχόμενο, όπως κείμενα, εικόνες, πίνακες κ.λπ., με εύκολο τρόπο, συνήθως παρόμοιο με αυτόν της χρήσης ενός κειμενογράφου. Οι εφαρμογές διαχείρισης περιεχομένου επιτρέπουν την αλλαγή του περιεχόμενου χωρίς να είναι απαραίτητες ειδικές γνώσεις σχετικές με τη δημιουργία ιστοσελίδων ή γραφικών, καθώς συνήθως τα κείμενα γράφονται μέσω κάποιων online WYSIWYG ("What You See Is What You Get") html editors, ειδικών δηλαδή κειμενογράφων, παρόμοιων με το MS Word, που επιτρέπουν τη μορφοποίηση των κειμένων όποτε υπάρχει ανάγκη.

       Οι αλλαγές του site μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεμένος στο Διαδίκτυο, χωρίς να χρειάζεται να έχει εγκατεστημένα ειδικά προγράμματα επεξεργασίας ιστοσελίδων, γραφικών κ.λπ. Μέσω ενός απλού φυλλομετρητή ιστοσελίδων (browser), ο χρήστης μπορεί να συντάξει ένα κείμενο και να ενημερώσει άμεσα το δικτυακό του τόπο.

 

sakismatCMS

 

Το σύστημα sakismatCMS χρησιμοποιείται στο παλιό μου site.
http://sakismat.selfip.com/mywebsite/

 

Δυνατότητες:

  • Πρόσβαση στο περιβάλλον διαχείρισης με κωδικό
  • Δυνατότητα διαχείρισης ανάλογα με το προφίλ του χρήστη
  • Διαμόρφωση της δομής της σελίδας
  • Δημιουργία περιεχομένου για παραπάνω από μια γλώσσα
  • 'Ανέβασμα' αρχείων (πχ .pdf ή .zip)
  • Διαχείριση βάσης προϊόντων
  • Μπορεί να επεκταθεί με την προσθήκη module και να διαμορφωθεί με templates


 

Τεχνολογίες

Το sakismatCMS υλοποιείται χρησιμοποιώντας τις παρακάτω τεχνολογίες:

Για την επεξεργασία του περιεχομένου χρησιμοποιείται ο CKEditor.

Read 4290 times